23 Aralık 2019 Pazartesi

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un
  • 15-20 adet fındık
Şerbeti İçin;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 3-4 damla limon

Şekerpare Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikli olarak şerbetimizi 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Margarini yumurtayı ve pudra şekerini kabımıza alıp karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra diğer malzemelerimizi de ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verip, yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
  5. Hamurumuzun hepsi bittikten sonra üzerlerine fındık batırıp ısıtılmamış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder