Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında margarin
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı kadar un
- 15-20 adet fındık
Şerbeti İçin;
- 2 su bardağı şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- 3-4 damla limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- Öncelikli olarak şerbetimizi 10 dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Margarini yumurtayı ve pudra şekerini kabımıza alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra diğer malzemelerimizi de ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında olacak.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şeklini verip, yağlanmış fırın tepsimize diziyoruz.
- Hamurumuzun hepsi bittikten sonra üzerlerine fındık batırıp ısıtılmamış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder