29 Aralık 2019 Pazar

Muhallebili Karınca Bastı Tarifi

Muhallebili Karınca Bastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • 1su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi;
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1, 5 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
Şerbeti;
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon

Muhallebili Karınca Bastı Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  2. Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  3. İrmik ve haşhaşı ekleyelim karıştıralım.Unu eleyerek ilave edelim.
  4. Kabartmatozu ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
  5. 175 derece fırında pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  6. Şerbetini kaynatalım. Soğuk kekin üzerine dökelim. üstü açık dinlenmeye bırakalım.
  7. Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip, karıştırarak muhallebi yapalım.
  8. Muhallebi pişince toz kremşanti ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
  9. Şerbetini çeken tatlımızın üzerine dökelim.1 gece buzdolabında dinlendirip servis edelim.
    Not: Eğer daha ince seviyorsanız, kekini daha büyük bir kalıba döküp daha ince yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun. .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder