Muhallebili Karınca Bastı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1su bardağı şeker
- 1su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı irmik
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi;
- 2, 5 su bardağı süt
- 1, 5 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Şerbeti;
- 1, 5 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Muhallebili Karınca Bastı Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- İrmik ve haşhaşı ekleyelim karıştıralım.Unu eleyerek ilave edelim.
- Kabartmatozu ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
- 175 derece fırında pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Şerbetini kaynatalım. Soğuk kekin üzerine dökelim. üstü açık dinlenmeye bırakalım.
- Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyip, karıştırarak muhallebi yapalım.
- Muhallebi pişince toz kremşanti ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
- Şerbetini çeken tatlımızın üzerine dökelim.1 gece buzdolabında dinlendirip servis edelim.
Not: Eğer daha ince seviyorsanız, kekini daha büyük bir kalıba döküp daha ince yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder