Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı yoğurt
 - Yarım su bardağı su
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 çay bardağı sıvıyağ
 - 1 buçuk su bardağı un
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 - Çeyrek limon
 
Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle revanimiz için şerbetimizi hazırlayalım. Bunun içinde uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ocakta kaynatalım.
 - Kaynayan şerbete limonun suyunu sıkalım ve 1-2 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alalım.
 - Ardından revanimizin kekini yapmaya başlayalım.
 - Keki içinde karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alalım mikserde iyice çırpalım
 - Sonra sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyelim tekrar mikserde çırpalım.
 - En son un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
 - Tepsimizi yağlayıp kek hamurunu dökelim. 180 derecede yaklaşık 25dakika iyice pişirelim.
 - Kekin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti kekin üzerine eşit miktarda dökelim.
Şerbet çekince üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.
. Afiyet Olsun. 
Yorumlar
Yorum Gönder