3 Aralık 2019 Salı

Revani Tarifi

Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Revani Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle revanimiz için şerbetimizi hazırlayalım. Bunun içinde uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ocakta kaynatalım.
  2. Kaynayan şerbete limonun suyunu sıkalım ve 1-2 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alalım.
  3. Ardından revanimizin kekini yapmaya başlayalım.
  4. Keki içinde karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alalım mikserde iyice çırpalım
  5. Sonra sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyelim tekrar mikserde çırpalım.
  6. En son un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  7. Tepsimizi yağlayıp kek hamurunu dökelim. 180 derecede yaklaşık 25dakika iyice pişirelim.
  8. Kekin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti kekin üzerine eşit miktarda dökelim.
    Şerbet çekince üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.
    . Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder