Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Revani Tarifi Yapılışı
- Öncelikle revanimiz için şerbetimizi hazırlayalım. Bunun içinde uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım ocakta kaynatalım.
- Kaynayan şerbete limonun suyunu sıkalım ve 1-2 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alalım.
- Ardından revanimizin kekini yapmaya başlayalım.
- Keki içinde karıştırma kabımıza yumurta ve şekeri alalım mikserde iyice çırpalım
- Sonra sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyelim tekrar mikserde çırpalım.
- En son un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Tepsimizi yağlayıp kek hamurunu dökelim. 180 derecede yaklaşık 25dakika iyice pişirelim.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbeti kekin üzerine eşit miktarda dökelim.
Şerbet çekince üzerine dilediğiniz gibi süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.
. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder