Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Kurabiyesi Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 mg margarin veya tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2. 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- Yeteri kadar un ( 3-4 su bardağı kadar)
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
Bayatlamayan Çörek Otlu Kurabiye (Pastane Kurabiyesi Tadında) Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki margarinimizin içine sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, çörek otunu ekleyip içine harmanlıyoruz.
- Daha sonra kabartma tozu ve yavaş yavaş un ve nişastayı ekleyerek iyice yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlayıp yumurta sarısına bulayıp yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder