Havuç Püreli Tatlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kekimiz için malzemeler;
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk çay bardağı kadar şeker
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- 2, 5 yemek kaşığı kakao
- 1 buçuk çay bardağı kadar un
Muhallebi için malzemeler
- 1 litre süt
- 12 yemek kaşığı irmik
- 1 buçuk su bardağından biraz az şeker
- 1 çorba kaşığı kadar nişasta
- 1 paket vanilya
Havuç püresi için malzemeler
- 5-6 adet havuç
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı kadar mısır nişastası
- Kaynaması için su
Havuç Püreli Tatlı Kek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bugün sizinle çok severek yaptığım püreli kekimi paylaşacağım. özellikle çocukların çok seveceği bir tariftir bunu belirtmek isterim.
Tatlımızı hazırlamaya keyfimizden başlayabiliriz.
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Kekin diğer malzemelerini sıra ile ekleyebilirsiniz. Eğer ki kekiniz koyu kaçtıysa bir iki damla süt ile kurtarabilirsiniz.
- Hazırlanan keki yağlanmış kalıbınıza dökün ve 150 derecede yumuşak şekilde pişirin. 12 dakika pişirdim.
- Bir yandan kabuklarını soyduğunuz havuçları tencereye alabilirsiniz.
- Üzerine 2 bardağa geçmeyecek şekilde su koyunuz ve kaynamaya bırakınız.
- Kaynayan ve yumuşayan havuçların üzerine şekeri ve nişastayı ekleyerek karıştırınız ve ocaktan alınız. Blender yardımıyla püre haline getiriniz.
- Muhallebi için. Bir tencereye sütü irmiği şekeri ekliyoruz. koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan almadan bir 2 dakika önce vanilyayı ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
- Fırından çıkan ve dinlenmiş kekimizin üzerine fazla sıcak olmayacak şekilde muhallebisini gezdiriyoruz. Onun üzerine de aynı şekilde püremizi gezdiriyoruz.
- Dolapta en az 3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Umarım tarifinden memnun kalırsınız.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder