23 Ocak 2020 Perşembe

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patates
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Tavuk sote için;
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 2-3 adet biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Patatesli Tavuk Tarifi Yapılışı

Bismillahirrahmanirrahim. 🌼🌼🌼
Mübarek ramazan ayının son günlerindeyiz. Rabbim mağfiret olunmuş bir şekilde bayrama ulaştırsın bizleri İNŞAALLAH. 🙏
Patatesli, beşamel soslu, bol kaşarlı bu lezzetli yemeği çok seveceksiniz. Hatta dilerseniz güveçte porsiyon olarak da yapabilirsiniz misafirlerinize. 😊👌👌
  1. İlk önce patatesler soyulur, resimdeki gibi ince ince dilimlenir.
  2. Fırın kabına alınır, yağ, tuz ve baharatlarla harmanlanır.
  3. Boşluk kalmayacak şekilde dizilip 200° fırında 20-25 dk pişirilir.
  4. Tavuk sote pişinceye kadar patatesler de pişmiş oluyor zaten. 👍
  5. Tavuk sote için tavuklar ve diğer malzemeler küp küp doğranır.
  6. Tavaya sıvı yağ koyup önce tavuklar 5-10dk, ardından biber eklenip sotelenir.
  7. Domates, tereyağ, salça, tuz ve baharatlar eklenir ve kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
  8. Tavuklar yumuşayınca pişmiş demektir. Suyu çok azalırsa yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz. Ben kısık ateşte ve ağzı kapalı pişirdiğim için gerek olmuyor.
  9. Bir yandan da beşamel sosu hazırlayalım. Un tereyağında 3-4 dk güzelce kavrulur.
  10. El çırpıcısıyla, soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırılır.
  11. Kaynayıp göz göz olunca tuz ve karabiberi eklenip ocaktan alınır.
  12. Fırınlanmış patateslerin üzerine tavuk sote güzelce yayılır.
  13. Beşamel sos dökülür.
  14. Rendelenmiş kaşar peyniri serpilip 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  15. Yemeğimiz hazır. İlk sıcağı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz. 😊
Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder