Havuçlu, Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi
Havuçlu, Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük havuç
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet bulyon
- 1 küp şeker
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
Havuçlu, Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk önce pirincimizi ılık suda 1 tatlı kaşığı tuz atıp, 10 dakika bekletiyoruz. Havucumuzu rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
- Ocağımızı açıp tenceremiz de yağlarımızı eritip, havucumuzu biraz kavuruyoruz. Pirincimizi süzgece koyup, iyice nişastası gidene yıkayıp süzülünce onu da ilave edip kavuruyoruz.
- Bulyonu, zerdeçalı, tuz ve şekerini de koyup bir, iki dakika kavuruyoruz.
- Üzerine 4 su bardağı kaynar suyunu koyuyoruz (benim pirincime 1 e 2 yetiyor sizde pirincinize göre suyunu ayarlayabilirsiniz)
- Ocağımızı, pilavmız kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
- Üzerine bir kağıt havlu koyup biraz dinlendiriyoruz. Pilavımız servise hazır (dere otu da doğraya bilirsiniz) Çok güzel renkli bir pilav çok da lezzetli
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder