23 Ocak 2020 Perşembe

Havuçlu, Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi

Havuçlu, Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük havuç
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet bulyon
  • 1 küp şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Havuçlu, Zerdeçallı Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce pirincimizi ılık suda 1 tatlı kaşığı tuz atıp, 10 dakika bekletiyoruz. Havucumuzu rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz.
  2. Ocağımızı açıp tenceremiz de yağlarımızı eritip, havucumuzu biraz kavuruyoruz. Pirincimizi süzgece koyup, iyice nişastası gidene yıkayıp süzülünce onu da ilave edip kavuruyoruz.
  3. Bulyonu, zerdeçalı, tuz ve şekerini de koyup bir, iki dakika kavuruyoruz.
  4. Üzerine 4 su bardağı kaynar suyunu koyuyoruz (benim pirincime 1 e 2 yetiyor sizde pirincinize göre suyunu ayarlayabilirsiniz)
  5. Ocağımızı, pilavmız kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çekince altını kapatıyoruz.
  6. Üzerine bir kağıt havlu koyup biraz dinlendiriyoruz. Pilavımız servise hazır (dere otu da doğraya bilirsiniz) Çok güzel renkli bir pilav çok da lezzetli
    Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder