İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su (kaynar su)
- 1 yemek kaşığı salça
İç malzemesi için;
- 1 kilo kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kızartmak için;
- 3 su bardağı ayçiçek yağı
İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Hamuru hazırlamak için:Derin bir kaba köftelik bulgur ve irmiği 4 su bardağı su ile ıslatın.
- Bulgur şiştikten sonra bütün malzemeleri ekleyelim ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
- İç malzemesi için:Kıymayı güzelce kavur alım sıvı yağı ekleyip iyice kavur alım.
- Soğanları ekleyip ölünceye kadar karıştırın. Tüm baharatları ekleyip ocaktan alalım.
- Soğuyunca köfteleri yapmaya başlaya biliriz.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- İşaret parmağınızla ince şeklide açıp içini doldurun. (Hamura şekil verirken elinizi ıslatarak yaparsanız yapışmaz )
- Derin tencereye ayçiçeği yağı ekleyip kızdırın ve kızartın. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder