Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy beyaz lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 250 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 1 su bardağından biraz az zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yeteri kadar tuz
- 1’er çay kaşığı reyhan, kekik, kimyon, kırmızıbiber
- Parmağınızın ucuyla karabiber
Beyaz Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için 2 su bardağı pirinç yıkayıp süzelim.
- Kıyma, zeytinyağı, salça ve ince ince doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Tuzumuzu ve baharatlarımızı da ekleyip karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra yarım çay bardağı kadar ılık suyumuzu da ilave edip tekrar karıştıralım ve karışımımızı 2-3 saat buzdolabında bekletelim. (Bekletmesenizde olur ama bekleyince daha lezzetli oluyor)
- Beyaz lahanamızı haşlamak için bir tencerede suyumuzu kaynatalım ve kaynayan suda lahanalarımızı 4-5 dakika haşlayalım (Haşlama süresi lahananın kalınlığına göre değişir)
- Haşladığımız lahanalarımızı iç harcımızla saralım ve üzerine bir tabak oturtalım.
- Sardığımız sarmaları ocağa alalım. 1 su bardağı sıcak su dökelim ve ocağın en büyük gözünde altı en açık şekilde 10 dakika pişirelim.
- 10 dakika sonra sarmalarımızın üstünü basacak şekilde sıcak su dökelim ve ocağın altını en kısık şekle getirip 45 dakika daha pişirelim.
Ve sarmamız hazır, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder