12 Ocak 2020 Pazar

Bezirgani Tarifi

Bezirgani Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru domates
  • 10 adet kuru dolmalık biber
  • 1 adet küçük boy kuru soğan (Soyulup çok küçük yemeklik doğranacak )
  • 2 diş sarımsak (Soyulup çok küçük doğranacak )
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Kuru fesleğen de olur )
  • 1 çay kaşığı tuz, kimyon, kekik, toz tatlı biber, pulbiber, kuru nane
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Bezirgani Tarifi Yapılışı




  1. Kuru dolma biberi domatesi yıkayalım. Derin bir kaba koyalım.
  2. Üzerine kaynar sıcak su dökelim bir kapak kapatalım 1 saat bekletelim.
  3. Sonra kuru domatesi dolmabiberi soğuk sudan geçirelim süzelim.
  4. Kesme tahtasında üzerine küçük küçük doğrayalım ben doğradım isteyen rondadan da geçirebilir.
  5. Sonra derin birkaba alalım.
  6. Üzerine soğanı sarımsağı baharatları, tuzu, salçayı ,maydanoz cevizi ekleyelim karıştıralım.
  7. Sonra nar ekşisini zeytinyağını koyalım servis tabağına alalım afiyet olsun
    not :hataya ait yöresel nefis bir meze tarifi
    ben bu şekilde yapıyorum değişik şekillerde yapanlar var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder