Bezirgani Tarifi
Bezirgani Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kuru domates
- 10 adet kuru dolmalık biber
- 1 adet küçük boy kuru soğan (Soyulup çok küçük yemeklik doğranacak )
- 2 diş sarımsak (Soyulup çok küçük doğranacak )
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Kuru fesleğen de olur )
- 1 çay kaşığı tuz, kimyon, kekik, toz tatlı biber, pulbiber, kuru nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Bezirgani Tarifi Yapılışı
- Kuru dolma biberi domatesi yıkayalım. Derin bir kaba koyalım.
- Üzerine kaynar sıcak su dökelim bir kapak kapatalım 1 saat bekletelim.
- Sonra kuru domatesi dolmabiberi soğuk sudan geçirelim süzelim.
- Kesme tahtasında üzerine küçük küçük doğrayalım ben doğradım isteyen rondadan da geçirebilir.
- Sonra derin birkaba alalım.
- Üzerine soğanı sarımsağı baharatları, tuzu, salçayı ,maydanoz cevizi ekleyelim karıştıralım.
- Sonra nar ekşisini zeytinyağını koyalım servis tabağına alalım afiyet olsun
not :hataya ait yöresel nefis bir meze tarifi
ben bu şekilde yapıyorum değişik şekillerde yapanlar var
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder