22 Ocak 2020 Çarşamba

Bitli Kurabiye (Kahve Yanı Kurabiye) Tarifi

Bitli Kurabiye (Kahve Yanı Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (akları içerisine konulacak sarıları yüzüne)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu çörek otu
  • Alabildiğince un

Bitli Kurabiye (Kahve Yanı Kurabiye) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sırasıyla tüm malzemeler eklenir. Yağ eritilmeden katı halinde konulur bu yüzden oda sıcaklığın da olması lazım.
  2. 2 yumurta kırılır sarıları bir kaba akları pastaya konacak. Diğer malzemelerde eklendikten sonra unu yavaş yavaş eklenerek yoğrulmaya başlanır.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında olunca dilediğiniz şekli vererek yağılı kağıt dizili tepsilere konur.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 175 °C fırına konulur.
  5. Altı pembeleşinceye dek pişirilir. Afiyet olsun. Çok pratik çok kolay çayın kahvenin yanına ikram edebilirsiniz 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder