Islak Çatlak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 kaşık kakao
Üzerine için;
- Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 5 damla limon
Islak Çatlak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi Yapılışı
Merhabalar Büyükten küçüğe herkesin sevdiği, damakta leziz bir tat bırakan Browni kurabiye.
- Bu leziz kurabiyeye öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz. Bir tencereye şekeri, suyu ve bir kaç damla limonu alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan 5-6 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Derin bir kaba hamur için bütün malzemeleri alıp ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Tepsimize pişirme kağıdı seriyoruz ve hamurumuzdan parçalar koparıp küçük küçük yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri çatlayana kadar (benim kurabiyelerim 10-15 dakikada pişti) pişiriyoruz.
- Fırından ilk çıktıklarında kurabiyeler kum gibi çok dağılıyormuş gibi görünebilir. Sıcaklığı gidince kurabiye kendini bulacaktır.
- Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı geçince (10 dakika) kurabiyeleri şerbete batırıyoruz ve servis edeceğimiz borcama koyuyoruz.
- Kalan şerbeti bir kaşık yardımı ile kurabiyelerin üstünde gezdirebilirsiniz.Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
- Üstünü streç ile kaplamanız kurabiyelerin kurumaması açısından iyi olur.Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder