22 Ocak 2020 Çarşamba

Islak Çatlak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi

Islak Çatlak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 3 kaşık kakao
Üzerine için;
  • Hindistan cevizi
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 5 damla limon

Islak Çatlak Kurabiye (Browni Kurabiye) Tarifi Yapılışı

Merhabalar ☺️Büyükten küçüğe herkesin sevdiği, damakta leziz bir tat bırakan Browni kurabiye.
  1. Bu leziz kurabiyeye öncelikle şerbeti hazırlamakla başlıyoruz. Bir tencereye şekeri, suyu ve bir kaç damla limonu alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan 5-6 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Derin bir kaba hamur için bütün malzemeleri alıp ele yapışmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  3. Tepsimize pişirme kağıdı seriyoruz ve hamurumuzdan parçalar koparıp küçük küçük yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzeri çatlayana kadar (benim kurabiyelerim 10-15 dakikada pişti) pişiriyoruz.
  5. Fırından ilk çıktıklarında kurabiyeler kum gibi çok dağılıyormuş gibi görünebilir. Sıcaklığı gidince kurabiye kendini bulacaktır.
  6. Fırından çıkardığımız kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı geçince (10 dakika) kurabiyeleri şerbete batırıyoruz ve servis edeceğimiz borcama koyuyoruz.
  7. Kalan şerbeti bir kaşık yardımı ile kurabiyelerin üstünde gezdirebilirsiniz.Buzdolabında biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
  8. Üstünü streç ile kaplamanız kurabiyelerin kurumaması açısından iyi olur.Afiyet olsun! ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder