11 Ocak 2020 Cumartesi

Coco Kurabiye Tarifi

Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 g Hindistan cevizi
  • 100 g toz şekeri
  • 1 paket vanilya yada 1 kapak sıvı vanilya
  • 2 tane yumurta beyazı
Bardak ölçüsü isteyen arkadaşlar için;
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şekeri
  • 1 paket vanilya yada 1 kapak sıvı vanilya
  • 2 tane yumurta beyazı

Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Hindistan cevizi toz şekeri ve vanilyamızı bir kapta harmanlıyoruz.
  2. Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir çatal yada kaşıkla biraz çırpıyoruz.
  3. Daha sonra diğer karışımı yumurtanın üzerine döküp güzel karıştıralım.
  4. Karışımı 15-20 dakika üzerini kapatıp dinlendirelim.
  5. Harcımız dinlendikten sonra fırını 180 derece ısıda açalım.
  6. Hazırladığımız karışımdan elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlıyoruz yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
  7. Eğer kağıt kalıplarından varsa onu da kullana bilirsiniz servis açısından da daha iyi olur belki.
  8. 180 derece ısınmış fırında en fazla 15 dakika pişirilir fazla değil 10 dakika da bile pişer fırınınıza bağlı.
  9. Şunu da belirtmek isterim benim fırınım sorunlu dış camı patladı güzel pişirmiyor fotoda da belli oluyor bi tarafı çabuk pişiriyor yanıyor o nedenle bunu her tarifte belirtemiyorum.
  10. Fırınınız güzel pişiriyorsa ayarda sorun yoksa çok güzel olacağı kesindir bu tarifi ikinciye atıyorum bardak ölçüsü isteyen arkadaşlar oldu o nedenle yalnızca şeker oranını biraz azalttım diğer tarife göre yoksa aynı tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder