Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 g Hindistan cevizi
- 100 g toz şekeri
- 1 paket vanilya yada 1 kapak sıvı vanilya
- 2 tane yumurta beyazı
Bardak ölçüsü isteyen arkadaşlar için;
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı toz şekeri
- 1 paket vanilya yada 1 kapak sıvı vanilya
- 2 tane yumurta beyazı
Coco Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hindistan cevizi toz şekeri ve vanilyamızı bir kapta harmanlıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir çatal yada kaşıkla biraz çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer karışımı yumurtanın üzerine döküp güzel karıştıralım.
- Karışımı 15-20 dakika üzerini kapatıp dinlendirelim.
- Harcımız dinlendikten sonra fırını 180 derece ısıda açalım.
- Hazırladığımız karışımdan elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlıyoruz yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Eğer kağıt kalıplarından varsa onu da kullana bilirsiniz servis açısından da daha iyi olur belki.
- 180 derece ısınmış fırında en fazla 15 dakika pişirilir fazla değil 10 dakika da bile pişer fırınınıza bağlı.
- Şunu da belirtmek isterim benim fırınım sorunlu dış camı patladı güzel pişirmiyor fotoda da belli oluyor bi tarafı çabuk pişiriyor yanıyor o nedenle bunu her tarifte belirtemiyorum.
- Fırınınız güzel pişiriyorsa ayarda sorun yoksa çok güzel olacağı kesindir bu tarifi ikinciye atıyorum bardak ölçüsü isteyen arkadaşlar oldu o nedenle yalnızca şeker oranını biraz azalttım diğer tarife göre yoksa aynı tarif.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder