Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet günlük yufka
Sosu için;
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı yağ
Ispanaklı iç harç için;
- 1 bağ ıspanak
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı harç için;
- Yarım bağ pırasa
- 2 orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- Susam, çörek otu
Gül Böreği Tarifi Yapılışı
- Pırasalı iç harcı için, pırasaları ince ince doğrayın. Dört yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp, pırasaların diriliği geçene kadar kavurun.
- Rendelenmiş havuçları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Baharatları ekleyip, soğumaya bırakın.
- Ispanaklı iç harcı için ıspanakları ince ince doğrayıp derin bir kaba alın ve elinizle diriliği geçene kadar ovalayın.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulmuş soğanı, ovalanmış ıspanağın üzerine ekleyin, baharatları da ekleyip harmanlayın.
- Sos malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Yufkayı dörde bölüp sostan her parçaya iki-üç kaşık dökün ve her yerine sürün.
- Hazırlanan harcı yufkanın her yerine serpiştirin ve geniş kısmından başlayarak rulo yapın. Bir ucundan tutup kıvırarak gül şeklini verin.
- Tüm yufkaları yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürün ve yarım saat bir saat kadar bekletin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Herkese afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder