11 Ocak 2020 Cumartesi

Gül Böreği Tarifi

Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet günlük yufka
Sosu için;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı yağ
Ispanaklı iç harç için;
  • 1 bağ ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasalı harç için;
  • Yarım bağ pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
  • Susam, çörek otu

Gül Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalı iç harcı için, pırasaları ince ince doğrayın. Dört yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp, pırasaların diriliği geçene kadar kavurun.
  2. Rendelenmiş havuçları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Baharatları ekleyip, soğumaya bırakın.
  3. Ispanaklı iç harcı için ıspanakları ince ince doğrayıp derin bir kaba alın ve elinizle diriliği geçene kadar ovalayın.
  4. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulmuş soğanı, ovalanmış ıspanağın üzerine ekleyin, baharatları da ekleyip harmanlayın.
  5. Sos malzemeleri tamamen karışana kadar çırpın. Yufkayı dörde bölüp sostan her parçaya iki-üç kaşık dökün ve her yerine sürün.
  6. Hazırlanan harcı yufkanın her yerine serpiştirin ve geniş kısmından başlayarak rulo yapın. Bir ucundan tutup kıvırarak gül şeklini verin.
  7. Tüm yufkaları yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürün ve yarım saat bir saat kadar bekletin. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Herkese afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder