El Açma Kıymalı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4, 5-5 su bardağı un
İçi için:
- 200 gr kıyma
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Yufkalara sürmek için:
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı(eritilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
El Açma Kıymalı Yeşil Mercimekli Börek Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemeleri karıştırılır ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir. En az yarım saat dinlendirilir.
- Kıyma bir büyük tavaya alınır.Suyunu salıp çekince zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir kavrulur.
- Haşlanmış mercimekler ilave edilip bir iki çevirilir. Tuz ve baharatlar ekilir. Ocaktan alınınca ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamur 8’e bölünür. Her beze oklava ile olabildiğince inçe ve büyük açılır. Bir iki kaşık yağ gezdirilir ve dörde bölünür. Oluşan üçgenlerin geniş tarafına mercimekli harç bırakılır ve sarılır.
- Ardından kendi etrafında döndürülür. Yağlanmış Tepsiye yerleştirilir. Üzerine yağ sürülür.
- 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder