Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuzu eti
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Lavaş ekmeği
Et Tantuni Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi minik minik doğrayalım. Sonra bir tencereye koyup üstünü geçecek kadar su koyup başlayalım.
- Etlerimiz pişerken soğanı ve domatesi halka halka doğrayalım, maydanozu yıkayalım ayıklayalım.
- Etimiz suyunu çekip iyice pişince sac tavaya etimiz alalım.
- Kenar doğru etimizi itelim ortaya yağı koyup altını açalım. Yağ ısınınca pul biberli karabiberini ve tuzu ekleyelim.
- Son olarak 2 su bardağı suyu ekleyip etimizi iyice karıştıralım. Su azaldıkça ekleyebilirsiniz.
- Lavaşlarımızı saca bandırıp yağsını alalım. Etimizi lavaşın arasına koyup doğradığımız malzemeleride koyup dürüm yapalım.
Servise hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder