18 Ocak 2020 Cumartesi

Et Tantuni Tarifi

Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Lavaş ekmeği

Et Tantuni Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi minik minik doğrayalım. Sonra bir tencereye koyup üstünü geçecek kadar su koyup başlayalım.
  2. Etlerimiz pişerken soğanı ve domatesi halka halka doğrayalım, maydanozu yıkayalım ayıklayalım.
  3. Etimiz suyunu çekip iyice pişince sac tavaya etimiz alalım.
  4. Kenar doğru etimizi itelim ortaya yağı koyup altını açalım. Yağ ısınınca pul biberli karabiberini ve tuzu ekleyelim.
  5. Son olarak 2 su bardağı suyu ekleyip etimizi iyice karıştıralım. Su azaldıkça ekleyebilirsiniz.
  6. Lavaşlarımızı saca bandırıp yağsını alalım. Etimizi lavaşın arasına koyup doğradığımız malzemeleride koyup dürüm yapalım.
    Servise hazır.
Afiyet olsun 🤗💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder