18 Ocak 2020 Cumartesi

Muz Kurabiye Tarifi

Muz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin :
  • 5 su bardağı (450-500 gr) un
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 adet yumurta
  • 200 gr yoğurt (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 1 paket (5 gram) vanilya
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Kreması için :
  • 3 yumurta akı
  • 1 su bardağı (110 gr) toz şeker
  • 100 gr ceviz
  • 70 gr kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin :
  • Yumurta sarısı

Muz Kurabiye Tarifi Yapılışı


  1. Karıştırma kabında un ve margarin yoğrulur.
  2. Üzerine yumurta, yoğurt, vanilya ve tuz eklenerek hamur yoğrulur.
  3. Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  4. Kreması için, 3 yumurta akı mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.İyice köpüren yumurta aklarına toz şeker iki seferde eklenir ve çırpılır.
  5. Son olarak ceviz içi, kuru üzüm ve nişasta eklenir, spatula veya tahta kaşık ile karıştırılır.
  6. Dinlendirilmiş hamur bezeleri merdane ile açılır.
  7. Açılan hamura bir yemek kaşığı krema eklenir, güzelce kapatılır.
  8. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür, çöp şiş çubuğu veya kürdan ile çizgiler atılır.
  9. Önceden ısıtılmış 160 C° fırında 40-45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder