Muz Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin :
- 5 su bardağı (450-500 gr) un
- 200 gr tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 200 gr yoğurt (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 1 paket (5 gram) vanilya
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Kreması için :
- 3 yumurta akı
- 1 su bardağı (110 gr) toz şeker
- 100 gr ceviz
- 70 gr kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin :
- Yumurta sarısı
Muz Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabında un ve margarin yoğrulur.
- Üzerine yumurta, yoğurt, vanilya ve tuz eklenerek hamur yoğrulur.
- Hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılıp buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- Kreması için, 3 yumurta akı mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpılır.İyice köpüren yumurta aklarına toz şeker iki seferde eklenir ve çırpılır.
- Son olarak ceviz içi, kuru üzüm ve nişasta eklenir, spatula veya tahta kaşık ile karıştırılır.
- Dinlendirilmiş hamur bezeleri merdane ile açılır.
- Açılan hamura bir yemek kaşığı krema eklenir, güzelce kapatılır.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizilen kurabiyelerin üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür, çöp şiş çubuğu veya kürdan ile çizgiler atılır.
- Önceden ısıtılmış 160 C° fırında 40-45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder