Etli Pazı Yaprağı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pazı yaprağı
İç Harcı için;
- 500 gr kuşbaşı et
- 6 çay bardağı yarma bulguru(İsteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz. Annem diabet hastası olduğu için pirinç kullanmadım isteyen pirinç ile de yapabilir. )
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sumak (ekşi daha çok seviyorsanız daha fazla atabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 orta boy biber
- 2 küçük boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kaynar su
Etli Pazı Yaprağı Sarması Tarifi Yapılışı
- İç harcı için biberleri ve domatesleri ufak ufak doğrayın ve bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın.
- Sarmalarınızı bitirdikten sonra üstlerini pazı yapraklarının koparmış olduğunuz sapları ile kaplayın.
- Üstüne 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin.
- Sıvıyağı üzerlerine gezdirerek dökün.
- Üstünü kapatacak kadar kaynar suyu dökün ve pişmeye bırakın.
- Su fokurdamaya başlayınca altını kısın. ne kadar kısık ateşte pişerse o kadar lezzetli olur.
- Suyun çekildiğinden emin olunca altını kapatın bu yaklaşık 45-50 dk sürüyor.
Artık afiyetle yiyebilirsiniz :) deneyen herkese afiyet olsun. tarifi deneyip fotosunu benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Hoşçakalın :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder