20 Ocak 2020 Pazartesi

Etli Pazı Yaprağı Sarması Tarifi

Etli Pazı Yaprağı Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pazı yaprağı
İç Harcı için;
  • 500 gr kuşbaşı et
  • 6 çay bardağı yarma bulguru(İsteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz. Annem diabet hastası olduğu için pirinç kullanmadım isteyen pirinç ile de yapabilir. )
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sumak (ekşi daha çok seviyorsanız daha fazla atabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 orta boy biber
  • 2 küçük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kaynar su

Etli Pazı Yaprağı Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İç harcı için biberleri ve domatesleri ufak ufak doğrayın ve bütün malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın.
  2. Sarmalarınızı bitirdikten sonra üstlerini pazı yapraklarının koparmış olduğunuz sapları ile kaplayın.
  3. Üstüne 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpin.
  4. Sıvıyağı üzerlerine gezdirerek dökün.
  5. Üstünü kapatacak kadar kaynar suyu dökün ve pişmeye bırakın.
  6. Su fokurdamaya başlayınca altını kısın. ne kadar kısık ateşte pişerse o kadar lezzetli olur.
  7. Suyun çekildiğinden emin olunca altını kapatın bu yaklaşık 45-50 dk sürüyor.
    Artık afiyetle yiyebilirsiniz :) deneyen herkese afiyet olsun. tarifi deneyip fotosunu benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Hoşçakalın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder