Yumuşacık Kabarık Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 2, 5 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı tepeleme un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıcak su
Yumuşacık Kabarık Pandispanya Tarifi Yapılışı
**Herkese Merhaba. Bu sene doğum günü pastamı (pandispanyası ve kreması dahil olmak üzere) kendim yaptım **Pandispanyam çok güzel kabardı ve lezzetliydi sizinle de paylaşmak istedim
Ben bu tarif için 22 cm kelepçeli kalıp kullandım
Ben bu tarif için 22 cm kelepçeli kalıp kullandım
- Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı kaplara alıyoruz.
- Yumurta beyazının içerisine bi tutam tuz katarak kremşanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarısına şekeri ekleyip çırpıyoruz rengi açılmaya başladığında sıcak suyu ekleyip (şekerin daha güzel eriyebilmesi için ) çırpmaya devam ediyoruz
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek yumurta sarılarının içerisine ekliyoruz ve çırpıyoruz.Dilerseniz 1 paket vanilya ekleyebilirsiniz.
- Yumurtanın beyazını sarılarının olduğu karışıma yavaş yavaş ekliyoruz ve bir spatula yardımıyla alttan üste doğru yumurta beyazını söndürmeyecek şekilde ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kek kalıbına karışımımızı döküp kalıbı bi kaç kez tezgaha vuruyoruz (hava kabarcığı kalmaması için)
- Kalıbı 180 derece ısınmış fırına atıyoruz.
- Kekimiz hafif kabarıp pembeleşmeye başlayınca dereceyi 150 e düşürüp yavaş yavaş pişmesini sağlıyoruz ( benim bu sürecim 40-45 dk sürdü siz kendi fırınınıza göre bu süreyi ayarlayıp piştiğini düşündüğünüzde kürdan testi yapabilirsiniz )
- Fırından çıkarttığımız keki temiz bir bezin üzerine ters bi şekilde koyup (kekin sönmemesi için) soğuduktan sonra kalıptan çıkartabilirsiniz.
- Pandispanya kekini kesmek için iyice soğumasını bekleyin
**Bu tarif ile yaptığım pastamda 2 Pandispanya kullandım. 3 eşit parçaya keserek toplamda 6 parça ile 2 katlı bi pasta yaptım. Pastanın fotoğrafını ekleyeceğim
Tarifi denerseniz, yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim
Afiyet şifa olsun
Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder