Etli Pırasa Yemeği Tarifi
Etli Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 küçük kase kadar kuşbaşı eti
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığından az tuz
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı pirinç
Etli Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı
- Pırasalarımızı güzelce yıkayıp ayıklıyoruz ve yuvarlak şekilde doğruyoruz.
- Derin bir kaba koyalım tekrar yıkayalım ardından soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım.
- Etimizi tencereye alalım yağı da ekleyelim hafif kavuralım havuçlarımızı da yuvarlak şekilde doğrayalım.
- Salçamızı ekleyelim havuçlarımızı da ekleyelim biraz daha kavuralım.
- Son olarak pırasamızı ve tuzu ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyelim.
- Pirinçlerimizi de yıkayıp onu da ekledikten sonra pişirmeye bırakalım.
- Güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatalım limon sıkıp servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder