13 Ocak 2020 Pazartesi

Etli Pırasa Yemeği Tarifi

Etli Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 küçük kase kadar kuşbaşı eti
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığından az tuz
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç

Etli Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Pırasalarımızı güzelce yıkayıp ayıklıyoruz ve yuvarlak şekilde doğruyoruz.
  2. Derin bir kaba koyalım tekrar yıkayalım ardından soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım.
  3. Etimizi tencereye alalım yağı da ekleyelim hafif kavuralım havuçlarımızı da yuvarlak şekilde doğrayalım.
  4. Salçamızı ekleyelim havuçlarımızı da ekleyelim biraz daha kavuralım.
  5. Son olarak pırasamızı ve tuzu ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyelim.
  6. Pirinçlerimizi de yıkayıp onu da ekledikten sonra pişirmeye bırakalım.
  7. Güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatalım limon sıkıp servis edelim 🥗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder