Hafta sonlarının vazgeçilmezi olan brunch, öğlene kadar uyumak isteyen ama kahvaltıdan vazgeçemeyenler için birebir! Hem güzel bir uyku çekmenize imkan tanıyan hem de çeşitli tarifleriyle ağız sulandıran brunch’lar hazırlamak düşündüğünüz kadar zor değil… Sizler için derlediğimiz bu tarifler sayesinde siz de muhteşem sofralar hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte güzel bir hafta sonu brunch’nın keyfini dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz.
İşte evinizde açık büfe brunch rüzgarları estirecek 5 brunch tarifi...
1. Frittatta
1 adet kuru soğanı piyazlık olacak şekilde doğrayın. Ardından 2 adet patatesi küp küp doğrayın. çeyrek demet maydanozu incecik kıyın ve 4 adet kurutulmuş domatesi ince şeritler halinde kesin. 8 adet mantarı güzelce temizleyin ve dilimleyin. Bol suda yıkadığınız 200 gram ıspanağı ellerinizle parçalayın. Fırına girebilecek bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın, soğan ve patatesleri güzelce soteleyin. Ardından kurutulmuş domatesleri ve mantarları da ilave ederek sotelemeye devam edin. Bütün haldeki 8 adet cherry domatesi ve ıspanakları da ilave edip karıştırın. Ayrı bir kasenin içerisinde 4 adet yumurta, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve maydanozu karıştırın. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve yumurta karışımını sotelenen malzemelerin üzerine ilave edin. Omletinizi 5 dakika kadar fırınlayın ve ardından afiyetle tüketin!
2. Paçanga Böreği
3 adet dörde bölünmüş yufkayı üst üste serin ve 8 adet üçgen olacak şekilde kesin. 80 gram çemensiz pastırmayı minik parçalar halinde doğrayın. 100 gram kaşar peynirini geniş bir tabağın içerisine rendeleyin. 1 adet büyük domatesin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. 2 adet yeşil biberi halka halka olacak şekilde dilimleyin. Geniş bir kasenin içerisinde pastırma, kaşar peyniri, domates ve biberi karıştırın. Üçgen yufka parçalarını temiz bir yüzeyin üzerinde açın. Hazırladığınız karışımı 1-2 kaşık olacak şekilde yufkalara paylaştırın. Karışımı yufkaların geniş kısmına yerleştirmeye özen gösterin. Yufkaların kenarını katlayarak rulo şeklinde sarın. Sardığınız yufkaların ucunu hafifçe ıslatarak kapatın. 2 su bardağı ayçiçek yağını derin bir tencerenin içerisinde kızdırın. Her bir böreği önlü arkalı olacak şekilde kızartın. İşte bu kadar kolay!
3. Bal Kabaklı Pancake
Derin bir kasenin içerisinde 1.5 su bardağı süt, 1 su bardağı bal kabağı püresi, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı sirkeyi güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı toz zencefil ve yarım çay kaşığı tuz ilave edin, birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte kızdırın. Hazırladığınız karışımdan yarım kepçe olacak şekilde alın ve kızgın tavaya dökün. Her iki tarafını da güzelce kızarttığınız pancakeler’i akçaağaç şurubuyla servis edin, afiyet olsun!
4. Reçelli Milföy
6 adet milföy hamurunu oda ısısında yumuşatın. Kare şeklindeki hamurları bir pizza kesici yardımıyla 5 eşit şeride ayırın. Yarım su bardağı çilek ve yarım su bardağı vişne reçelini geniş bir kasenin içerisinde karıştırın. Bir yumurta fırçası yardımıyla hazırladığınız reçel karışımını milföy şeritlerinin üzerine sürün ve şeritleri rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız milföyleri dilerseniz pudra şekeri ilavesiyle birlikte servis edin, afiyet olsun!
5. Peynirli Tatlı Krep
2 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabının içerisine kırın. Ardından yarım su bardağı su, 1 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı un ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın. Hazırladığınız hamuru 5 dakika kadar dinlendirin. Yapışmaz tabanlı bir tavayı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla yağlayın, eğer yağ fazla gelirse bir havlu kağıt yardımıyla alın. Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya dökün ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirerek hamurun her yere yayılmasını sağlayın. Kreplerin her bir yüzünü 1 dakika kadar pişirin. Ayrı bir kasenin içerisinde 300 gram lor peynirini 2 yemek kaşığı kremayla karıştırın. Hazırladığınız peynir karışımını kreplere paylaştırın ve her birini rulo şeklinde sarın. 4 yemek kaşığı taneli çilek reçeliyle renklendirdiğiniz krepleri sevdiklerinizle paylaşın!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder