21 Ocak 2020 Salı

Yuvalama Tarifi

Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr hazır yuvalama
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 2 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yuvalama Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bir tencere de etlerimizi haşlıyoruz.
  2. İçine yuvarlanmayı ve nohutu da ekleyip pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir tencere de yoğurdu, suyu, unu sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Kaynayınca kapatalım pişmiş yuvarlamanın içine koyalım karıştırıp kapatalım.
  5. Yağımızı tavaya alıp ısınınca nanesini ekleyelim kapatıp yemeğimizin üzerine dökelim.Afiyet bal şeker olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder