18 Ocak 2020 Cumartesi

Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi

Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1-2 adet kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İçine;
  • Kaşar rendesi
  • Peynir
Üzeri için;
  • 1 kase su
  • Galeta unu

Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi Yapılışı

  1. Yoğurma kabına un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Kabın ortasını havuz şeklinde açıp ortaya yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra yavaş yavaş kenardaki unları alıp yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayıp ortasını açıyoruz. İçine rendelediğimiz kaşar ve ezdiğimiz peynir karışımından koyup kapatıp yuvarlıyoruz.
  5. Üst kısmını suya batırıp sonrada galeta ununa batırıyoruz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Daha pratik olmasını istiyorsanız hamuru yoğurduktan sonra kaşar rendesi ve peyniri de hamurun içine ekleyip tekrar yoğurup daha hızlı bir şekilde poğaçayı yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder