Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1-2 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
İçine;
- Kaşar rendesi
- Peynir
Üzeri için;
- 1 kase su
- Galeta unu
Galeta Unlu Poğaça (3 2 1 Poğaça) Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kabın ortasını havuz şeklinde açıp ortaya yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş kenardaki unları alıp yoğuruyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- İstediğimiz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayıp ortasını açıyoruz. İçine rendelediğimiz kaşar ve ezdiğimiz peynir karışımından koyup kapatıp yuvarlıyoruz.
- Üst kısmını suya batırıp sonrada galeta ununa batırıyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Daha pratik olmasını istiyorsanız hamuru yoğurduktan sonra kaşar rendesi ve peyniri de hamurun içine ekleyip tekrar yoğurup daha hızlı bir şekilde poğaçayı yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder