Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı un
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
- Hindistan cevizi veya fıstık
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
- Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Diğer yandan da borcam yağlanır.
- Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
- Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
- Kaynayınca altı kapatılır.
- Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
- Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder