18 Ocak 2020 Cumartesi

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı un
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
  • Hindistan cevizi veya fıstık

Islak Kek Tarifi Yapılışı



  1. Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
  2. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Diğer yandan da borcam yağlanır.
  4. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  5. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
  6. Kaynayınca altı kapatılır.
  7. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
  8. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun 👍🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder