Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy soğan
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- Tuz
Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi Yapılışı
Gerek Adana kebabının gerek sac kavurmanın kısacası tüm et yemeklerinin yanına yakışan nefis soğan salatası
- Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp süzgeç yardımıyla elimizle ovalayarak yıkayalım.
- 5 dk kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
- Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
- Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
- Yarım limonu sıkalım ve diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pulbiberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur.
Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder