Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket (1 su bardağı mor haşhaş)
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Haşhaşlı Kek Tarifi Yapılışı
- Soğuması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayan şerbete birkaç damla limon ilave edip 15 dk kaynatıyoruz.Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbet kaynarken keki için yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırdıktan sonra haşhaş, irmik, kabartma tozu ve unu ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Kek karışımını yağladığımız borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kekimiz pişerken sütle krem şantiyi çırparak soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
- Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek döküyoruz.
- Şerbeti çekmesi için üzerini tepsiyle kapatıyoruz. Kekimiz tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine yayıyoruz ve beklemek üzere dolaba koyuyoruz.
- 1 gece önceden yapılırsa ertesi gün daha güzel olur ama vakit yoksa birkaç saat dinlendikten sonra kesilerek servis edilir.
- Üzeri isteğe bağlı cevizle süslenebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder