23 Ocak 2020 Perşembe

Haşhaşlı Kek Tarifi

Haşhaşlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  •  3 yumurta
  •  1 su bardağı toz şeker
  •  1 su bardağı sıvı yağ
  •  1 paket (1 su bardağı mor haşhaş)
  •  1 su bardağı irmik
  •  1 paket kabartma tozu
  •  2 su bardağı un
Şerbeti için;
  •  3 su bardağı su
  •  2 su bardağı toz şeker
  •  Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
  •  1 paket krem şanti
  •  1 su bardağı süt

Haşhaşlı Kek Tarifi Yapılışı

  1. Soğuması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştırıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayan şerbete birkaç damla limon ilave edip 15 dk kaynatıyoruz.Sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Şerbet kaynarken keki için yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  4. Sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırdıktan sonra haşhaş, irmik, kabartma tozu ve unu ekleyip iyice çırpıyoruz.
  5. Kek karışımını yağladığımız borcama döküyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Kekimiz pişerken sütle krem şantiyi çırparak soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğuyan şerbeti gezdirerek döküyoruz.
  8. Şerbeti çekmesi için üzerini tepsiyle kapatıyoruz. Kekimiz tamamen soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi üzerine yayıyoruz ve beklemek üzere dolaba koyuyoruz.
  9. 1 gece önceden yapılırsa ertesi gün daha güzel olur ama vakit yoksa birkaç saat dinlendikten sonra kesilerek servis edilir.
  10. Üzeri isteğe bağlı cevizle süslenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder