Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
Arası için:
- 3 yemek kaşığı tahin
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Üzeri için
- 1 yumurta
Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı
- Maya, tuz, şeker, süt ve suyu bir güzel eritin.
- Üzerine sıvı yağ ekleyin. Yavaş yavaş un ilave edin belirli bir kıvam alınca üzerini streç film ile sarıp 1 saate yakın mayalanmasını bekleyin.
- Hamuru merdane ile büyütün ve 4 e bölün elinizle biraz daha büyüterek hazırladığımız karışımı üzerine sürün.
- Diğer hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Daha sonra elinizle yayarak büyütün ince şeritler kesip ikiye katlayın burgu burgu yapın ve tepsiye dizin.
- Daha sonra üzerine çırpılmış yumurtayı sürüp 185 derecede pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder