17 Ocak 2020 Cuma

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un
Arası için:
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı haşhaş
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 yumurta

Haşhaşlı Tahinli Çörek Tarifi Yapılışı



  1. Maya, tuz, şeker, süt ve suyu bir güzel eritin.
  2. Üzerine sıvı yağ ekleyin. Yavaş yavaş un ilave edin belirli bir kıvam alınca üzerini streç film ile sarıp 1 saate yakın mayalanmasını bekleyin.
  3. Hamuru merdane ile büyütün ve 4 e bölün elinizle biraz daha büyüterek hazırladığımız karışımı üzerine sürün.
  4. Diğer hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  5. Daha sonra elinizle yayarak büyütün ince şeritler kesip ikiye katlayın burgu burgu yapın ve tepsiye dizin.
  6. Daha sonra üzerine çırpılmış yumurtayı sürüp 185 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder