Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi
Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase kuşbaşı doğranmış et
- 2 adet havuç
- 4 adet patates
- 1 tane kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ,tuz,pulbiber,nane,kekik
Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi tencereye alıyoruz.
- Üzerine su ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Et suyunu çekerken bizde o sırada havuçları patatesleri dilediğimiz gibi doğruyoruz.
- Soğan ve sarımsağı da minik minik doğruyoruz.
- Et suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyip soğan sarımsağı da ekleyip biraz kavurduktan sonra salçamızı da ekleyip az daha kavuruyoruz.
- Patates ve havucu da ekleyip kavuruyoruz.
- Son olarak baharat ve tuzumuzu da ekleyip. su ekliyoruz orta ateşte yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Patates ve havuçlar yumuşayınca yemegimiz olmustur. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder