2 Ocak 2020 Perşembe

Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi

Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase kuşbaşı doğranmış et
  • 2 adet havuç
  • 4 adet patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ,tuz,pulbiber,nane,kekik

Havuçlu Patatesli Et Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle etimizi tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine su ekleyip suyunu çekmesini bekliyoruz.
  3. Et suyunu çekerken bizde o sırada havuçları patatesleri dilediğimiz gibi doğruyoruz.
  4. Soğan ve sarımsağı da minik minik doğruyoruz.
  5. Et suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyip soğan sarımsağı da ekleyip biraz kavurduktan sonra salçamızı da ekleyip az daha kavuruyoruz.
  6. Patates ve havucu da ekleyip kavuruyoruz.
  7. Son olarak baharat ve tuzumuzu da ekleyip. su ekliyoruz orta ateşte yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Patates ve havuçlar yumuşayınca yemegimiz olmustur. Afiyet olsun. 🤗🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder