Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Ana harcı için;
- 1,5 su bardağı su.
- 1,5 su bardağı un
- 4 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- 1 yemek kaşığı şeker.
Kreması için;
- 2 su bardağı süt.
- 8 yemek kaşığı şeker.
- 3 yumurta sarısı.
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri.
- 1 paket vanilya.
Çikolata sosu için;
- 1 paket Dr ötkenin çikolata sosunun yarısı (üç yemek kaşığı dolusu olmakta bir çay bardağı sütle pişirdim)
Profiterol Tarifi Yapılışı
- Su, yağ ve şekeri tavaya koyup eritiyoruz, unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip karıştırıyoruz, katılaşınca ocağı kapatıp harcı soğumaya bırakıyoruz sıcaklığı giden harca ilk bir adet yumurtayı kırıp bilendırla iyice çırpıyoruz.
- Geri kalan 3 yumurtayı da aynı şekilde teker teker kırıp bilendırla iyice çırpıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıp. Tepsiye yağlı kağıt serip krema torbasına koyduğumuz profiterol hamurumuzdan yuvarlak toplar halinde sıkıp 35-40 derecede pişiriyoruz, hemen çıkarmadan 15 dk bekliyoruz.
- Krema yapımında tavamıza soğuk sütü, şeker, un, yağ ve önceden kaynar suda bekletilmiş bir kaç defa suyu değiştirilerek tuzu alınmış kaşar peynirini ve üç yumurta sarısını koyup çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
- Altını kapatıp bir paket vanilyayı ilave ediyoruz. Profiterollerin içine krema koyacak kadar kesip kremamızdan koyup üzerine çikolata sosunu gezdiriyoruz. çikolata sosu ölçüm profiterollere yeterli gelmekte.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder