2 Ocak 2020 Perşembe

Profiterol Tarifi

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Ana harcı için;
  • 1,5 su bardağı su.
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.
  • 1 yemek kaşığı şeker.
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt.
  • 8 yemek kaşığı şeker.
  • 3 yumurta sarısı.
  • 2 yemek kaşığı tereyağ.
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri.
  • 1 paket vanilya.
Çikolata sosu için;
  • 1 paket Dr ötkenin çikolata sosunun yarısı (üç yemek kaşığı dolusu olmakta bir çay bardağı sütle pişirdim)

Profiterol Tarifi Yapılışı

  1. Su, yağ ve şekeri tavaya koyup eritiyoruz, unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip karıştırıyoruz, katılaşınca ocağı kapatıp harcı soğumaya bırakıyoruz sıcaklığı giden harca ilk bir adet yumurtayı kırıp bilendırla iyice çırpıyoruz.
  2. Geri kalan 3 yumurtayı da aynı şekilde teker teker kırıp bilendırla iyice çırpıyoruz. Fırını 180 dereceye ısıtıp. Tepsiye yağlı kağıt serip krema torbasına koyduğumuz profiterol hamurumuzdan yuvarlak toplar halinde sıkıp 35-40 derecede pişiriyoruz, hemen çıkarmadan 15 dk bekliyoruz.
  3. Krema yapımında tavamıza soğuk sütü, şeker, un, yağ ve önceden kaynar suda bekletilmiş bir kaç defa suyu değiştirilerek tuzu alınmış kaşar peynirini ve üç yumurta sarısını koyup çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Altını kapatıp bir paket vanilyayı ilave ediyoruz. Profiterollerin içine krema koyacak kadar kesip kremamızdan koyup üzerine çikolata sosunu gezdiriyoruz. çikolata sosu ölçüm profiterollere yeterli gelmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder