Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk budu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su (Unu açmak İçin)
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Terbiyesi İçin:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik
Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağında küp küp doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları kavuralım.
- İçine rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Unu ve baharatları ilave ederek bir iki tur daha kavuralım ve içine bir bardak suyu dökerek devamlı karıştıralım.
- Tavuk ve et suyunu ilave edelim kaynamaya başlayınca didiklenmiş tavuk ve tel şehriyeyi ilave edelim kısık ateşte pişirelim.
- Terbiyesini hazırlayıp çorbanın suyundan iki kepçe dökerek süzgeçten geçirelim ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim.
- Son olarak tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi ve kekiği üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder