17 Ocak 2020 Cuma

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk budu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su (Unu açmak İçin)
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Terbiyesi İçin:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
Üzeri İçin:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, kekik

Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Zeytinyağında küp küp doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları kavuralım.
  2. İçine rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Unu ve baharatları ilave ederek bir iki tur daha kavuralım ve içine bir bardak suyu dökerek devamlı karıştıralım.
  4. Tavuk ve et suyunu ilave edelim kaynamaya başlayınca didiklenmiş tavuk ve tel şehriyeyi ilave edelim kısık ateşte pişirelim.
  5. Terbiyesini hazırlayıp çorbanın suyundan iki kepçe dökerek süzgeçten geçirelim ve çorbaya karıştıra karıştıra dökelim.
  6. Son olarak tereyağında kızdırdığımız kırmızı toz biberi ve kekiği üzerine dökelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder