30 Ocak 2020 Perşembe

Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Sosu için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar çırpılır sonra süt, sıvı yağ katılır karıştırılır.
  2. Daha sonra kalan malzemeler katılarak karıştırılır yağlanmış borcama koyulur.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derecede kontrollü bir şekilde pişirilir kek fırında pişerken sosu hazırlanır.
  4. Bütün malzemeler küçük bir tencereye alınır bir taşım kaynatılıp kapatılır.
  5. Daha sonra kek fırından çıkarılır 5 dk sonra dilimlenir.
  6. Sonra üzerine sosu her yerine gelecek şekilde dökülür soğuyunca istediğiniz gibi süslenir afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder