Kakaolu Sultan Sarması Tarifi
Kakaolu Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket krem şanti ( krem şanti için 1 su bardağı soğuk süt)
- Yarım su bardağından fazla Hindistan cevizi
Kakaolu Sultan Sarması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir su bardağı süt ile 1 paket beyaz krem şanti hazırlanıp dolaba konur.
- 1 litre süt tencereye boşaltılır ve içine şeker nişasta un ve kakao eklenerek çırpma teli ile çırpılır
- İyice çırpılan süt ocağa alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin eklenir bir dakika kaynar ve altı kapatılır.
- Dikdörtgen fırın tepsisine Hindistan cevizi her yerine gelecek şekilde serpilir.
- Kaynayan kremalı sos Hindistan cevizi üzerine yavaşça dökülür ve tepsinin her yerine yayılır soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremanın üzerine önceden yaptığımız krem şanti her yerine gelecek şekilde yayılır.
- Tepsi enlemesine ortadan bir defa ve boylamasına 8 parçaya kesilerek her bir parça rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan parçalar dolaba konur ve soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder