21 Ocak 2020 Salı

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şanti ( krem şanti için 1 su bardağı soğuk süt)
  • Yarım su bardağından fazla Hindistan cevizi

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi Yapılışı



  1.  Öncelikle bir su bardağı süt ile 1 paket beyaz krem şanti hazırlanıp dolaba konur.
  2.  1 litre süt tencereye boşaltılır ve içine şeker nişasta un ve kakao eklenerek çırpma teli ile çırpılır
  3.  İyice çırpılan süt ocağa alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir.
  4. Kaynamaya başlayınca vanilya ve margarin eklenir bir dakika kaynar ve altı kapatılır.
  5.  Dikdörtgen fırın tepsisine Hindistan cevizi her yerine gelecek şekilde serpilir.
  6.  Kaynayan kremalı sos Hindistan cevizi üzerine yavaşça dökülür ve tepsinin her yerine yayılır soğumaya bırakılır.
  7.  Soğuyan kremanın üzerine önceden yaptığımız krem şanti her yerine gelecek şekilde yayılır.
  8.  Tepsi enlemesine ortadan bir defa ve boylamasına 8 parçaya kesilerek her bir parça rulo şeklinde sarılır.
  9. Sarılan parçalar dolaba konur ve soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder