Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Hamuru için;
- 150 gr tereyağ (oda sıcağında)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2. 5 su bardağı un
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Kurabiyemizin iç harcı için elmalarımızı soyup rendeleyelim.
- Uygun bir tavanın içerisine tarçın ve şekerimizide ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp cevizlerimizi ekleyelim. Pişen harcımızı bir tabağa alalım.
- Hamurumuz için tereyağını, pudra şekerini, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Son olarak unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
- 3 bezeye ayırıp bir bezesini alıp biraz un serpip merdane yardımıyla ne çok kalın ne de çok ince olmamalı hamurumuz.
- 1 su bardağının ağız kısmıyla keselim. Kestiğimiz hamurun içerisine birer tatlı kaşığı iç harcımızdan ekleyip şekil verip kapatıyoruz.
- Yaklaşık 40 adet çıkmaktadır. 175 derecede yaklaşık 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyip servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder