21 Ocak 2020 Salı

Elmalı Kurabiye Tarifi

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz
Hamuru için;
  • 150 gr tereyağ (oda sıcağında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2. 5 su bardağı un

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Kurabiyemizin iç harcı için elmalarımızı soyup rendeleyelim.
  2. Uygun bir tavanın içerisine tarçın ve şekerimizide ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  3. Ocağın altını kapatıp cevizlerimizi ekleyelim. Pişen harcımızı bir tabağa alalım.
  4. Hamurumuz için tereyağını, pudra şekerini, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  5. Son olarak unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
  6. 3 bezeye ayırıp bir bezesini alıp biraz un serpip merdane yardımıyla ne çok kalın ne de çok ince olmamalı hamurumuz.
  7. 1 su bardağının ağız kısmıyla keselim. Kestiğimiz hamurun içerisine birer tatlı kaşığı iç harcımızdan ekleyip şekil verip kapatıyoruz.
  8. Yaklaşık 40 adet çıkmaktadır. 175 derecede yaklaşık 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  9. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ekleyip servis yapabiliriz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder