Kara Orman Kiraz Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket kakaolu pandispanya
Kiraz jeli için
- 1 kutu kiraz kompostosu (Suyunu kullanmayın)
- 3. 5 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3. 5 yemek kaşığı buğday nişastası
Kreması için
- 2 paket krem şanti
- 1 kutu sıvı krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gr labne (Suyu süzülmüş )
- 2 paket şeker vanilin
- Yarım çay bardağı çikolata tozu
Süsleme için
- Bitter çikolata (Rendelenmiş)
Kara Orman Kiraz Pastası Tarifi Yapılışı
- İşe önce kremayı hazırlayarak başlıyoruz.( buzdolabında soğutmak için )
- Krema malzemelerini bir leğene alın ve mikser ile kıvam alana kadar çırpın.
- Sertleştikten sonra buzdolabına kaldırın.
- Jel için.Tencereye 3 su bardağı vişne suyunu alın.
- Şekeri ekleyin ve ocağın altını kısık açın.O arada bir kaseye nişastayı alıp yarım su bardağı ekleyerek çözdürün ve tencereye ekleyin.
- Şeker eridikten sonra kiraz tanelerini de ekleyin ve sürekli olarak karıştırın.Koyulaşıp kıvam alınca altını kapatın bu güzellikleri kavuşturmaya geldi artık sıra.
- Pandispanyanın tek katını dilediğiniz pasta tabağına alın.Üstünü vişne suyu ile hafifce nemlendirin.Burası önemliJel karışımımızı yanınıza alın.
- Önce kiraz tanelerini eşit miktarda pandispanyanın üstüne dizin.
- Kalan jeli de hafifce kirazların üstünde gezdirin.
- 2. pandispanya katınıda vişne suyu ile nemlendirin.
- Kirazlı katın üstüne koyun çok hafifce bastırın ve 5 dakika kadar bekleyin.
- Krema karışımın bir kısmını alarak içine çikolata tozunu ekleyin ve pandispanyanın üstüne eşit miktarda sürün.
- 3. katta sıra bu katı da vişne suyu ile hafifce nemlendirin ve 2. katın üstüne yavaşca koyun hafifce bastırın.
- Daha sonra sade olan kremayı pastanın üstüne yanlarına eşit mikarda sürün.
- Kalan krema ile pastayı süsleyin.
- Bitter çikolatayı rendeleyip pastanın orta kısmına tamamen yayın.
- Geri kalan süslemeleri arzu ettiğiniz şekilde yapabilirsiniz
NoT kalan tek pandispanyayı paketine koyup streç ile sarın. Dilediğiniz şekilde başka bişeyde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder