2 Ocak 2020 Perşembe

Kerebiç Tarifi

Kerebiç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gram hafif ısıtılmış tereyağı
İç harcı için:
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kerebiç Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce iç harcını rondodan geçirelim.
  2. Hamur malzemelerini derin bir kabın içinde yoğuralım.
  3. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak ortasını bastıralım ve içine harçtan ekleyip kapatalım.
  4. Önceden ısıtılmış 200° fırında 20 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder