22 Ocak 2020 Çarşamba

Kömbe (Bayram Pastası) Tarifi

Kömbe (Bayram Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg vita yağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket damla sakız aromalı vanilya veya 3-5 tane dövülmüş damla sakızı
  • 5 yemek kaşığı kömbe baharatı
  • 1 çay bardağı susam içine katmaya
Dışına bulamak için;
  • 1 kase susam
  • Alabildiğince un

Kömbe (Bayram Pastası) Tarifi Yapılışı

  1. Vita yağ eritilir ardından sırasıyla tüm malzemeler katılır ve yavaş yavaş karıştırılır.
  2. Unu da azar azar eklenerek yoğrulmaya başlanır ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bi hamur olduğu zaman küçük yumaklar halinde yapılır.
  3. Elinizde olan kalıplara basmak için önce susama banılır ve sonra kalıba konur ve ters çevrilip vurulur.
  4. Şayet kalıbınız yoksa siz normal kurabiye kalıpları da kullanabilirsiniz yada elinizden herhangi bir şekil de verebilirsiniz.
  5. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derce fırında alt üst pembeleşinceye dek pişirilir.
  6. Soğuduktan sonra kavanozlara konulur 1 ay garanti veriyorum bayatlamaz.
  7. Kavanozun kapağı hava almadığı sürece 1 ay bayatlamaz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder