Kömbe (Bayram Pastası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg vita yağ
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 paket damla sakız aromalı vanilya veya 3-5 tane dövülmüş damla sakızı
- 5 yemek kaşığı kömbe baharatı
- 1 çay bardağı susam içine katmaya
Dışına bulamak için;
- 1 kase susam
- Alabildiğince un
Kömbe (Bayram Pastası) Tarifi Yapılışı
- Vita yağ eritilir ardından sırasıyla tüm malzemeler katılır ve yavaş yavaş karıştırılır.
- Unu da azar azar eklenerek yoğrulmaya başlanır ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bi hamur olduğu zaman küçük yumaklar halinde yapılır.
- Elinizde olan kalıplara basmak için önce susama banılır ve sonra kalıba konur ve ters çevrilip vurulur.
- Şayet kalıbınız yoksa siz normal kurabiye kalıpları da kullanabilirsiniz yada elinizden herhangi bir şekil de verebilirsiniz.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derce fırında alt üst pembeleşinceye dek pişirilir.
- Soğuduktan sonra kavanozlara konulur 1 ay garanti veriyorum bayatlamaz.
- Kavanozun kapağı hava almadığı sürece 1 ay bayatlamaz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder