Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin veya tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz (Yani tepeleme olmasın)
- 1 tatlı kaşığı dolusu şeker
- 3. 5 su bardağına yakın un (Un miktarı değişebilir kontrollü koymakta fayda var)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzerine;
- Çörek otu
Kuru Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk önce un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
- Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip. tekrardan yoğuralım.
- 15-20 dakika hamuru dinlendirelim.
- Daha sonra şekillerini verip, yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
- Yumurta sarısını sürüp, çöre otunu da üzerine dökelim.
- Üzerleri kızarana kadar 180 derecede pişirelim. Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder