17 Ocak 2020 Cuma

Kuru Pasta Tarifi

Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gr margarin veya tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz (Yani tepeleme olmasın)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu şeker
  • 3. 5 su bardağına yakın un (Un miktarı değişebilir kontrollü koymakta fayda var)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Üzerine;
  • Çörek otu

Kuru Pasta Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
  2. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip. tekrardan yoğuralım.
  3. 15-20 dakika hamuru dinlendirelim.
  4. Daha sonra şekillerini verip, yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
  5. Yumurta sarısını sürüp, çöre otunu da üzerine dökelim.
  6. Üzerleri kızarana kadar 180 derecede pişirelim. Deneyeceklere şimdiden AFİYET OLSUN 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder