17 Ocak 2020 Cuma

Kıymalı Kol Böreği Tarifi

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
Sosu için:
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
İçi için:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biraz sıvı yağ
Üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı

Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Bir tavada yağı kızdırın. Yağ kızınca yağda ince kıyılmış soğanı kavurun.
  2. Ardından biberleri ekleyin biberler ölene kadar kavurun
  3. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin
  4. Son olarak Baharatları ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Sosu İçin;Bir kasede yumurta akı, sıvı yağ ve ılık suyu, tuz ve sirkeyi iyice karıştırın.
  6. Üzerine tavada erimiş ılık tereyağı ekleyip tekrar karıştırın. (Direk sıcak koymayın yumurtası pişirir soğuyunca ekleyin)
  7. 2 adet yufkayı alıp tezgaha açın ve fırça ile üstüne sostan sürün.
  8. Üzerine 2 adet yufka daha serip aynı şekilde sostan sürün.
  9. Geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyip rulo yapıp sarın.
  10. Fırını 200 derecede ısıtın.
  11. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tüm yufkaları aynı işlemden geçirerek dizin
  12. Üzerine kalan sostan sürün sonra 2 yumurta sarısı ve 1/2 su bardağı suyu karıştırıp sürün
  13. Üzerine susam ve çörek otu serpilebilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu tarifle 9 adet börek çıkıyor
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder