Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
Sosu için:
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
İçi için:
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Biraz sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
Kıymalı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Bir tavada yağı kızdırın. Yağ kızınca yağda ince kıyılmış soğanı kavurun.
- Ardından biberleri ekleyin biberler ölene kadar kavurun
- Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin
- Son olarak Baharatları ve tuzu ekleyip biraz karıştırıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Sosu İçin;Bir kasede yumurta akı, sıvı yağ ve ılık suyu, tuz ve sirkeyi iyice karıştırın.
- Üzerine tavada erimiş ılık tereyağı ekleyip tekrar karıştırın. (Direk sıcak koymayın yumurtası pişirir soğuyunca ekleyin)
- 2 adet yufkayı alıp tezgaha açın ve fırça ile üstüne sostan sürün.
- Üzerine 2 adet yufka daha serip aynı şekilde sostan sürün.
- Geniş kısmına kıymalı harçtan ekleyip rulo yapıp sarın.
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tüm yufkaları aynı işlemden geçirerek dizin
- Üzerine kalan sostan sürün sonra 2 yumurta sarısı ve 1/2 su bardağı suyu karıştırıp sürün
- Üzerine susam ve çörek otu serpilebilirsiniz.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu tarifle 9 adet börek çıkıyor
afiyet olsun
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder