Kuskus Pilavı Tarifi Bulgur pilavına rakip olacak kuskus pilavı ile menülerinizde farklılık yapabilir onu çok sevebilirsiniz. Sade bir şekilde yiyebileceğiniz gibi sebzelisini de yapabilirsiniz. Akşam yemeklerinde pirinç pilavı yada bulgur pilavı yapımına mola vermek isteyenler için güzel bir çözüm olacak. Besin değeri yüksek olan ve oldukça da doyurucu kuskus pilavını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Akşam yemeğine ne yapsam diye düşünüyorsanız daha fazla tarif aramayın. Hem menünüze hem de tarif defterlerinize kuskus pilavı tarifini ekleyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)
Gelelim şimdi kuskus pilavı nasıl yapılır? anlatmaya;
Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuskus
- Yarım su bardağı şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yeteri kadar tuz
Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tenceremizde zeytin yağımızı alarak şehriyemizi ekleyip kavuralım.
- Şehriyelerin renkleri biraz döndükten sonra üzerine kuskuslarımızı ekleyip tekrar kavuralım.
- Ardından tereyağını da ilave ederek eriyene kadar karıştıralım.
- Biraz daha sonra tuzumuzu ve kaynamış suyumuzu ilave edip karıştıralım.
- Kısık ateşte kuskuslar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Nazikçe karıştırıp servis edelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder