5 Ocak 2020 Pazar

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Tuz
Üzerine;
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı Ceviz

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce sarımsaklı yoğurdumuz hazırlanır, içine mayonez arzu ederseniz koyabilirsiniz. Normal yoğurtta kullanabilirsiniz. Normal yoğurt kullanırsak mayonez kullanımını artırabilirsiniz.
  2. Daha sonra bir avuç kadar dereotu ve ceviz yoğurdun içine atılıp karıştırılır.
  3. Kerevizin kabuklarını soyup rendeleyin. Bu işlemi hızlı yapın ki kerevizler kararmasın.
  4. Sonra hazırladığımız yoğurdun içine kerevizler koyun.
  5. Ağız tadınıza göre tuzunu ayarlayınız. Yarım tatlı kaşığı gibi tuz konulabilir. Servis tabağına alınır.
  6. Üzerine zeytinyağında kızdırdığımız ceviz gezdirip süslenir. Ben cevizi elimle iri iri parçaladım. Siz arzu ederseniz daha küçük parçalarla koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder