25 Ocak 2020 Cumartesi

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Bir De Böyle Deneyin) Tarifi

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Bir De Böyle Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3, 5 su bardağı un
İç harç için;
  • 5 adet küçük boy elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Bir De Böyle Deneyin) Tarifi Yapılışı

Bir yiyenin bir daha yediği elmalı kurabiyemi birde böyle deneyin derim 😌 kıyır kıyır !! Ağızda yapışma yok !! Koku yok !! Daha önce sürekli yapıp denediğim bi tarifim güvenle yapabilirsiniz🤗
  1. Önce iç harcı hazırlayarak başlayalım.
  2. Bir tavada kabuğu soyulup rendelenmiş elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  3. Hafif pembeleşince şeker ve tarçın eklenir.Tavanın altı kapatılır.
  4. O bir kenarda soğurken hamur hazırlanır.Tüm malzemeler bir kapta yoğrulur.
  5. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Merdane yardımıyla açılır şekil verilir. İnce bi hamur olursa daha güzel olur.
  6. 175 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika da pişirilir.
  7. Fırına göre farklılık gösterebiliyor, kontrollü pişirmekte fayda var.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗🧡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder