Tavada Unlu El Açması Tadında Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük yufka
- 1 kase lor peyniri yada istediğiniz bir peynir türü
Unlu sos için;
- 3 tepeli yemek kaşığı un
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ yada margarin
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavada Unlu El Açması Tadında Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba size sadece 2 yufka ile dışı çıtır çıtır içi yumuşacık el açması lezzetinde fırın olmadan HARİKA börek tarifini vereceğim.
- Sos malzemelerini karıştırın teflon yada granit bir tavayı bolca tereyağ veya sıvı yağ ile yağlayıp hazır edin.
- Sıvı yağ kullanacaksanız 2-3 yemek kaşığı yeterli yufkaları ortandan ikiye yarım ay şeklinde kesin.
- Maalesef benim yufkalar ayırırken paramparça oldu bu yüzden şekli bozuk oldu yoksa çok daha iyi olurdu.
- Yarım yufkayı tezgaha serin üzerine 4 yemek kaşığı sostan sürün istediğiniz kadar peynir serpin.
- Uzun bir rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürün ve yuvarlayın tavanın ortasına bırakın yine yarım yufkayı soslayın.
- Peynir serpip uzun bir rulo haline getirin tavaya bıraktığınız yufkanın etrafına sarın ve kalan diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp bitirin.
- Su ve yağı karıştırıp böreğin üzerine kaşık kaşık dökün ocağa alın 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde üzerine bırakın.
- Kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde kısıktan biraz daha yüksek ateşte 20 dakika altı kızarıncaya kadar pişirin düz bir tabak yada tepsi yardımıyla çevirin.
- Tavaya biraz sıvı yağ döküp 3 yemek kaşığı kadar diğer yüzünü de 10-12 dakika kadar güzelce kızarıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder