25 Ocak 2020 Cumartesi

Tavada Unlu El Açması Tadında Çıtır Börek Tarifi

Tavada Unlu El Açması Tadında Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük yufka
  • 1 kase lor peyniri yada istediğiniz bir peynir türü
Unlu sos için;
  • 3 tepeli yemek kaşığı un
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağ yada margarin
Üzeri için;
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavada Unlu El Açması Tadında Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

Merhaba size sadece 2 yufka ile dışı çıtır çıtır içi yumuşacık el açması lezzetinde 😋🌟🌟🌟🌟🌟fırın olmadan HARİKA börek👌👌 tarifini vereceğim.


  1. Sos malzemelerini karıştırın teflon yada granit bir tavayı bolca tereyağ veya sıvı yağ ile yağlayıp hazır edin.
  2. Sıvı yağ kullanacaksanız 2-3 yemek kaşığı yeterli yufkaları ortandan ikiye yarım ay şeklinde kesin.
  3. Maalesef benim yufkalar ayırırken paramparça oldu bu yüzden şekli bozuk oldu yoksa çok daha iyi olurdu.
  4. Yarım yufkayı tezgaha serin üzerine 4 yemek kaşığı sostan sürün istediğiniz kadar peynir serpin.
  5. Uzun bir rulo şeklinde sarıp kendi etrafında döndürün ve yuvarlayın tavanın ortasına bırakın yine yarım yufkayı soslayın.
  6. Peynir serpip uzun bir rulo haline getirin tavaya bıraktığınız yufkanın etrafına sarın ve kalan diğer yufkalara da aynı işlemi yapıp bitirin.
  7. Su ve yağı karıştırıp böreğin üzerine kaşık kaşık dökün ocağa alın 1 yemek kaşığı tereyağını küçük parçalar halinde üzerine bırakın.
  8. Kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde kısıktan biraz daha yüksek ateşte 20 dakika altı kızarıncaya kadar pişirin düz bir tabak yada tepsi yardımıyla çevirin.
  9. Tavaya biraz sıvı yağ döküp 3 yemek kaşığı kadar diğer yüzünü de 10-12 dakika kadar güzelce kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder