25 Ocak 2020 Cumartesi

Mahluta Çorbası Tarifi

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 7 su bardağı su
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Nane, pul biber, kimyon

Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Bir tencereye yıkanmış mercimek ve pirinci alıyoruz.
  2. Üzerine yedi su bardağı suyu koyup mercimek ve pirinç yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  3. Ayrı bir tavada tereyağı ile birlikte ince ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğanlara salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Son olarak baharatları da atıp altını kapatıyoruz.
  6. Yumuşayan mercimek ve pirinçleri tel çırpıcı yardımıyla karıştırıp sosunu döküyoruz. Yaklaşık beş dakika kadar da bu şekilde kaynatıp altını kapatıyoruz. Eğer kıvamı koyu gelirse biraz sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder