11 Ocak 2020 Cumartesi

Patates Püresi Tarifi

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar peynir
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
  2. Tencereye alıp üzerlerine su ve tuz ilave edip haşlayalım.
  3. Pişen patatesleri süzgeç yardımı ile süzelim.
  4. Tencereye tekrar koyalım ve üzerine tereyağ, süt, kaşar peynir ilave edip güzelce ezelim.
  5. Tuzunu ve karabiberini de ilave edelim ve karıştıralım.
  6. Pürüzsüz bir kıvam alması el blenderi ile çekelim. Deneyecek herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder