Patates Püresi Tarifi
Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peynir
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates Püresi Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
- Tencereye alıp üzerlerine su ve tuz ilave edip haşlayalım.
- Pişen patatesleri süzgeç yardımı ile süzelim.
- Tencereye tekrar koyalım ve üzerine tereyağ, süt, kaşar peynir ilave edip güzelce ezelim.
- Tuzunu ve karabiberini de ilave edelim ve karıştıralım.
- Pürüzsüz bir kıvam alması el blenderi ile çekelim. Deneyecek herkese şimdiden afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder