5 Ocak 2020 Pazar

Rulolat Pasta Tarifi

Rulolat Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket pandispanya
  • 1 paket krema
  • 160 gr sütlü çikolata (2 paket)
  • 3 paket bonibon
  • 2 paket rulokat
  • Pasta ölçücünüze göre fındıklı draje

Rulolat Pasta Tarifi Yapılışı

İçerisi için; elinizdeki malzemelerden faydalanabilirsiniz dışı aşırı çikolatalı olduğu için ben biraz sade kullandım iç kısmına. Vakit kısıtlılığından dolayı ben hazır kek kullandım, dilerseniz siz evinizde yapabilirisiniz.
  1. 2 adet pandispanya kekinin kenarlarında kullanmak istediğim kadar küçülttüm sütle ıslatıp bir kenara aldım.
  2. Daha sonra benim ölçüm küçük olduğu için bir paket hazır kremayı kaynamaya yakın ama kaynatmadan ocaktan alıp üzerine çikolatalarımı ekledim.
  3. Eriyene kadar karıştırıp buzdolabına kaldırdım krema soğurken ben dış malzemelerini çıkardım bir gece öncesinden de yapabilirsiniz dediğim gibi ben vakitten dolayı yarım saat içerisinde pasta işlemini bitirdim.
  4. Krema tam soğuduktan sonra mikserle katılaşana kadar karıştırdım daha sonra keklerimi teker teker koyup üzerine kremamı sürdüm. Son katıda sürdükten sonra en eğlenceli kısmına geçiyoruz.
  5. Süsleme dışı yoğun olduğu için ekstradan içerisine bir şey kullanmak istemedim siz damak zevkinize göre içini zenginleştirebilirsiniz.
  6. Kremayla kapladığım kekimin kenarlarına rulokatları teker teker yapıştırıp bir kurdele yardımıyla fazla sıkmadan bağladım kekim yüksek geldiği için rulokatların üzerine fındıklı draje yerleştirdim.
  7. Daha sonra bonibonlarımı tek tek pastamın üzerine dizdim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️♥️♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder