Rulolat Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket pandispanya
- 1 paket krema
- 160 gr sütlü çikolata (2 paket)
- 3 paket bonibon
- 2 paket rulokat
- Pasta ölçücünüze göre fındıklı draje
Rulolat Pasta Tarifi Yapılışı
İçerisi için; elinizdeki malzemelerden faydalanabilirsiniz dışı aşırı çikolatalı olduğu için ben biraz sade kullandım iç kısmına. Vakit kısıtlılığından dolayı ben hazır kek kullandım, dilerseniz siz evinizde yapabilirisiniz.
- 2 adet pandispanya kekinin kenarlarında kullanmak istediğim kadar küçülttüm sütle ıslatıp bir kenara aldım.
- Daha sonra benim ölçüm küçük olduğu için bir paket hazır kremayı kaynamaya yakın ama kaynatmadan ocaktan alıp üzerine çikolatalarımı ekledim.
- Eriyene kadar karıştırıp buzdolabına kaldırdım krema soğurken ben dış malzemelerini çıkardım bir gece öncesinden de yapabilirsiniz dediğim gibi ben vakitten dolayı yarım saat içerisinde pasta işlemini bitirdim.
- Krema tam soğuduktan sonra mikserle katılaşana kadar karıştırdım daha sonra keklerimi teker teker koyup üzerine kremamı sürdüm. Son katıda sürdükten sonra en eğlenceli kısmına geçiyoruz.
- Süsleme dışı yoğun olduğu için ekstradan içerisine bir şey kullanmak istemedim siz damak zevkinize göre içini zenginleştirebilirsiniz.
- Kremayla kapladığım kekimin kenarlarına rulokatları teker teker yapıştırıp bir kurdele yardımıyla fazla sıkmadan bağladım kekim yüksek geldiği için rulokatların üzerine fındıklı draje yerleştirdim.
- Daha sonra bonibonlarımı tek tek pastamın üzerine dizdim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ♥️♥️♥️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder