5 Ocak 2020 Pazar

Zeytinli Çörek Tarifi

Zeytinli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin veya tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı  zeytinyağı
  • 1 su bardağı siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3, 5-4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tutam tuz
  • 1’er tatlı kaşığı nane ve kekik

Zeytinli Çörek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve yoğurdu derin bir kaba koyup karıştıralım.
  2. Sonra erimiş ve ılınmış tereyağı, zeytinyağı, 3,5 su bardağı unu, karbonat, tuz ve sirkeyi de koyup yoğuralım.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz, gerekirse un ilave edebilirsiniz.
  4. Kalan malzemeleri de (zeytin, maydanoz, nane, kekik ve tulum peyniri) ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  5. Yağlı kağıt koyduğumuz kare borcama hamurumuzu elimizle yayalım ve 175 °C önceden ısıtılmış fırınımızda kontrollü bir şekilde üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder