13 Ocak 2020 Pazartesi

Sarma İçi (Kısır) Tarifi

Sarma İçi (Kısır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 şu bardağı bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 limon suyu
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı zeytin yağı ( kontrollü ekleyelim. )
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tere
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 bağ yeşil soğan
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet domates

Sarma İçi (Kısır) Tarifi Yapılışı



  1. Bulguru geniş bir kap içerisine alıp ıslatıyoruz.
  2. Bir süre bulgurun suyu çekmesini bekliyoruz.
  3. Maydanoz, tere, biber, soğan, salatalık, domates doğranır.
  4. Bulgur yumuşadıktan sonra salçaları, tuzu, nar ekşisini, limon suyu ve zeytin yağını sırasıyla tek tek ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Doğranan malzemeleri de ekleyip iyice harmanlıyoruz.
  6. Soğuk ayran ve turşuyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder