Sarma İçi (Kısır) Tarifi
Sarma İçi (Kısır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5 şu bardağı bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 limon suyu
- 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı zeytin yağı ( kontrollü ekleyelim. )
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tere
- 1 adet kırmızı biber
- 1 bağ yeşil soğan
- 2 adet salatalık
- 1 adet domates
Sarma İçi (Kısır) Tarifi Yapılışı
- Bulguru geniş bir kap içerisine alıp ıslatıyoruz.
- Bir süre bulgurun suyu çekmesini bekliyoruz.
- Maydanoz, tere, biber, soğan, salatalık, domates doğranır.
- Bulgur yumuşadıktan sonra salçaları, tuzu, nar ekşisini, limon suyu ve zeytin yağını sırasıyla tek tek ekleyip karıştırıyoruz.
- Doğranan malzemeleri de ekleyip iyice harmanlıyoruz.
- Soğuk ayran ve turşuyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder