Şehriyeli Pirinç Pilavı (Misket Köfte Eşliğinde) Tarifi İçin Malzemeler
Pilavı için
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı şehriye
- 3 su bardağı su
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 küp şeker
- 3-4 damla limon suyu
Köfteleri için
- 250 gram kıyma
- 1 küçük kuru soğan
- 4-5 dal ayıklanmış maydanoz
- Çeyrek ekmek içi
- Tuz
Şehriyeli Pirinç Pilavı (Misket Köfte Eşliğinde) Tarifi Yapılışı
- Pilavı için sıvı yağda şehriyeyi güzelce kavurun.
- Üzerine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin tane tane olana kadar kavurduğunuz pirince tereyağı ekleyin (tereyağını önceden eklerseniz yanınca pilavın rengini sarartır bu yüzden en son ekleyin)
- Tuzunu ve şekeri attıktan sonra soğuk suyu koyup limon suyunu da sıktıktan sonra ocağın altını iyice açın su kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra en kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Bu aşamada tencerenizin kapağını açmamaya dikkat edin.
- Köfteleri için kıymaya incecik doğranmış soğanı ve maydanozu ekleyin ekmeği robottan geçirip onuda katın (isterseniz sadece içini kullanabilirsiniz)
- Baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğurun misket büyüklüğünde toplar yaparak köfteleri hazırlayın tavada kızartın.
- Servis için pilavı küçük bir desenli kek kalıbına koyup ters çevirin tabağa alın.
- Üzerine ve yanlarına köfteleri dizip bu şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder