Tavada Sac Ekmeği Tarifi
Tavada Sac Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- Ilık su
- İnstant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Tavada Sac Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Bir su bardağı ılık suya şeker ve mayayı katıp 5 dk bekletiyoruz.
- Ardından unu bir kaba boşaltıp ortasına mayayı boşaltıyoruz ve tuzu da ekliyoruz.
- Yeteri kadar su ile kulak memesi kıvamı alıncaya dek hamuru yoğuruyoruz.
- Üzerini bir örtü ile kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
- Daha sonra hamurdan küçük bezeler yapıp üzerini bir bez ile örtelim ki kurumasın.
- Merdane yardımıyla bezeleri servis tabağından biraz küçük açalım.
- Tavamızı ocağın büyük gözünde altı hafif kısık ateşte iyice ısıtalım. Açtığımız hamuru içinde kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder