20 Ocak 2020 Pazartesi

Tavada Sac Ekmeği Tarifi

Tavada Sac Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • Ilık su
  • İnstant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Tavada Sac Ekmeği Tarifi Yapılışı

  1. Bir su bardağı ılık suya şeker ve mayayı katıp 5 dk bekletiyoruz.
  2. Ardından unu bir kaba boşaltıp ortasına mayayı boşaltıyoruz ve tuzu da ekliyoruz.
  3. Yeteri kadar su ile kulak memesi kıvamı alıncaya dek hamuru yoğuruyoruz.
  4. Üzerini bir örtü ile kapatıp yarım saat bekletiyoruz.
  5. Daha sonra hamurdan küçük bezeler yapıp üzerini bir bez ile örtelim ki kurumasın.
  6. Merdane yardımıyla bezeleri servis tabağından biraz küçük açalım.
  7. Tavamızı ocağın büyük gözünde altı hafif kısık ateşte iyice ısıtalım. Açtığımız hamuru içinde kontrollü olarak pişirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder