19 Ocak 2020 Pazar

Şekerpare Tarifi

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 150gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta (Sarısı üstüne akı içine)
  • 3 su bardağı irmik
  • 3. 5-4 su bardağı un (Kontrollü ekleyiniz)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Şerbeti için
  • 4 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için
  • Ceviz
  • Hindistancevizi
  • Fıstık tozu

Şekerpare Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbetimizi ocağın üzerine alıp 20 dakika kaynatalım.
  2. Bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Şimdide elimizle şekil veriyoruz.Çatalla iz yapıyoruz.Fındık koyuyoruz
  4. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim ve ceviz yerleştirelim (isteğe bağlı)
  5. Fırında 180-200 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim
  6. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığını atınca soğuk şerbeti üzerine dökelim ve servis edelim
    Afiyetler olsun 💞💜💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder