Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 150gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (Sarısı üstüne akı içine)
- 3 su bardağı irmik
- 3. 5-4 su bardağı un (Kontrollü ekleyiniz)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Şerbeti için
- 4 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için
- Ceviz
- Hindistancevizi
- Fıstık tozu
Şekerpare Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetimizi ocağın üzerine alıp 20 dakika kaynatalım.
- Bütün malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Şimdide elimizle şekil veriyoruz.Çatalla iz yapıyoruz.Fındık koyuyoruz
- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim ve ceviz yerleştirelim (isteğe bağlı)
- Fırında 180-200 derecede üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığını atınca soğuk şerbeti üzerine dökelim ve servis edelim
Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder